USA – Tyskland

Vm drar som vi alla vet igång och jag ska kika på USA – Tyskland där amerikanerna har ett väldigt intressant lag med sig.

USA tycker jag har ett av de mest spännande lagen i VM om man inte bara kollar kapacitetsmässigt utan rent truppmässigt. Man har flera collegespelare såsom Greenway, Brickley och Bjork som jag tror kommer komma med mycket fart och spela mycket på feeling. Sedan har man med sig stjärnor som Gaudreau, Eichel och Trouba. Lägg där till talangen Hanifin som tjugoåring redan gjort två säsonger för Carolina.

Målvaktsuppsättningen består av Hellebuyck och Howard och frågan är om man inte besitter bäst målvaktsuppsättning i hela VM. Jag tycker USA känns väldigt intressanta på förhand och tror det kan bli ett roligt VM för deras del, bara stjärnorna lyckas bära laget och få med sig de yngre förmågorna.

Tyskland står för motståndet i öppningsmatchen och visst har man inte något superdåligt lag, absolut inte. Men det är mycket inhemsk och europeiskt i truppen där det bara är ett fåtal spelare som lirar i NHL. Dessa herrar kommer att få dra ett otroligt tungt lass där spelare som Seidenberg lär ha otroligt mycket istid varje match. Jag tror inte man kommer att lyckas spela så särskilt länge och orken kommer tryta mer och mer ju längre in i turneringen vi kommer.

Rieder kommer även han få stå för mycket offensivt och när man inte har fler än några stycken som kan hota offensivt så är det inte särskilt svårt att plocka bort dessa spelare.

Med tanke på USA.s stabila målvaktssida och att man har större stjärnor än Tyskland så tror jag man kommer att kontrollera matchen och kommer lira USA att vinna eller spela oavgjort i varje period till 2.10 på Williamhill, och kliver in med 3u.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *