Syracuse Crunch – Providence Bruins

AHL-slutspelet är i full gång och vi är inne i semifinalerna där både Rapids och Crunch kan avgöra på hemmaplan och vinna sina serier med 4-1, men för Syracuse är Providence jobbiga att bli av med och jag tror inte gästerna kommer att lägga sig platt här utan kommer kriga för att ha liv i serien.

Syracuse slog i kvarten ut Toronto Marlies med 4-3 i matcher efter en riktig krigarinsats i matchen. Man tog sig vidare och har fått möta Providence där man redan har gått upp i 3-1 ledning i serien tack vare två raka segrar där man tryckt in hela tolv mål. Totalt sett över dessa fyra matcher mot Providence har man gjort 19 mål, vilket är imponerande rent offensivt, men man har en del brister i defensiven vilket kan spöka i matcherna.

Providence krigar för att överleva ytterligare en match denna säsong och då krävs vinst, vilket inte alls är omöjligt. Man slog ut Hershey Bears i en riktigt tät serie där det gick till sju matcher. Tror denna tuffa serie kan vara en del av att man inte riktigt kunnat mäta sig i alla matcher mot Syracuse. Offensiven är dock stark och kikar man på toppen av poängligan i slutspelet så har Providence två stycken spelare bland de tio bästa poängplockarna. Kikar vi på hemmalagets spelare så har man hela fyra stycken spelare på top 10 listan.

Två starka offensiva lag gör upp inatt och de två senaste matcherna har slutat 5-4 och 7-2 vilket visar att båda lagen besitter fin kvalite framåt. Jag kliver in på ö 5 mål AH till fina 1.73 hos marathonbet, och investerar 4u.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *