Speltips: Washington – Tampa Bay 16/5 (Game 3)

Överspelet i Finland-USA satt som en smäck då finnarna tog över förstaplatsen i Grupp B efter segersiffrorna 6-2. Nu går vi vidare till Stanley Cup-slutspelet. Tampa Bay Lightning har inatt, natten mot onsdag, kniven mot strupen då man åker till Washington med 0-2 i matcher i ryggen. En vinst är skulle jag säga ett måste för att blåsa liv i den här matchserien. Tror Tampa knyter näven och grejar en seger här trots den enorma pressen som lagts på laget nu.

Matchen:

Natten mot onsdag är det i princip vinna eller försvinna för Tampa Bay Lightning som hamnat i en riktigt tung uppförsbacke. Bägge hemmamatcherna förlorades och dessutom rätt övertygande. Man inser allvaret i detta och vet att man ”måste” vinna inatt för att inte matchserien mer eller mindre ska dö. För endast fyra lag har lyckats vända ett 0-3-underläge i matcher till 4-3 i Stanley Cup-slutspelet – genom tiderna! Tror vi kommer att få se en riktig desperation ifrån Tampa inatt. Känslan säger mig att de kommer vända den desperationen till något bra. För mig finns det i alla fall inte på världskartan att storfavoriterna Tampa går och förlorar tre raka slutspelsdrabbningar på raken. Ska väldigt mycket till för det.

Hade själv Tampa som skyhöga favoriter till att slå ut Caps i denna matchserie och dessutom en stor kandidat till att vinna hela Stanley Cup. För oavsett hur pass skickliga Washington är och varit hittills så vänder nu matchserien hem till sig och sina hemmafans som går med enorma förväntningar om att denna match bara SKA vinnas. Frågan är hur laget hanterar den sortens press, blir intressant att se. Känslan säger mig att det kan bli en lite för stor press. Måstematch för NHL’s bästa lag sett över hela säsongen som bara INTE får förlora och då erbjuds vi över två gånger pengarna! Valet är enkelt.

Tampa Bay Lightning att vinna (inkl. förlängning) spelas hos betfinal till oddset 2.05.

Washington Capitals:

Caps som haft det ruggigt tufft de senaste åren med att ta sig förbi den andra omgången i Stanley Cup-slutspelet har nu äntligen fått bort det där eländiga spöket. Nu är man i tredje rundan mot storfavoriterna Tampa Bay och dessutom gått upp i en 2-0-ledning i matcher. Grabbarna har fått sig en rejäl självförtroende-boost sedan man äntligen, efter att ha rykt två år i rad mot Pittsburgh i den andra rundan, fick sin revansch och slog ut pingvinerna i just andra rundan! Snacka om att det påverkat laget ofantligt mycket. Gjort det väldigt bra i de två första mötena nu mot Tampa Bay och man har verkligen fått spelet att stämma i rätt tidpunkt.

Tampa Bay Lightning:

Finns inget annat än att man kommer kliva ut med gasen i botten här. Inledde match 2 på ett riktigt bra sätt då man hade en 2-1-ledning, innan man gick ner sig och släppte in tre raka mål. Inte okej någonstans för att vara ett så pass bra lag som Tampa är, utan det krävs bättre prestationer än så på alla möjliga plan. Dags för Kucherov och grabbarna att verkligen steppa upp här, gå i bräschen och leverera då det verkligen gäller! Stamkos har noterats för två mål på dessa två matcher så här långt så han får godkänt, men i övrigt så måste alla upp flera nivåer för att man ska lyckas vinna denna tuffa match inatt.

Formen hos lagen:

Saker som talar FÖR respektive EMOT spelet:

✅ Tampa ska bara inte förlora tre raka matcher, ska väldigt mycket till för att det ska hända.

✅ Tampa har insett allvaret och kommer inte upprepa misstag de gjort i tidigare matcher.

✅ Pressen från hemmafansen kommer vara enormt påfrestande för Washington att hantera!

⚠ Washington har imponerat oerhört mycket på slutet sedan man slog ut Pittsburgh.

Speltips: Tampa Bay Lightning ML (inkl. förlängning)
Odds: 2.05
Liga: NHL
Spelstopp: Onsdag 16/5 kl. 02:00
Spelbolag: betfinal – 100% bonus upp till 1000kr

Stort lycka till vid rygg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.