Speltips: Vegas – Winnipeg 17/5 (Game 3)

Magkänslan visade sig stämma. Tampa Bay Lightning skulle inte förlora tre raka matcher, det hade varit för sjukt. Reducerat i matchserien och ännu en rek som hittade hem. Stort grattis till er som tog rygg! Nu blickar vi mot Nevadas öken natten till torsdag där Vegas Golden Knights tar sig an Winnipeg Jets för tredje mötet i konferensfinalen. I en matchserie som just nu står 1-1. Tror på en målrik tillställning här då Vegas vill bjuda upp till dans på sin hemmaplan samtidigt som Winnipeg är ruskigt giftiga framåt!

Matchen:

Winnipeg Jets fick en smakstart i match 1 i konferensfinalen mot Vegas Golden Knights. 4-2 i första mötet efter en övertygande seger där man hade ledningen med hela 3-0 efter mindre än halva första perioden spelad! Det hämtade sig inte Vegas ifrån. De flesta trodde nog att Jets skulle göra ytterligare en toppmatch i match 2, men där visade Vegas verkligen prov på varför de tagit sig så här pass långt. Defensivt gjorde man ett strålande jobb där man stängde ner hemmalaget på ett imponerande sätt. Vegas fick en del turnovers då Winnipeg sköt upp sina positioner allt högre för att försöka få till en utjämning i matchen vilket man utnyttjade på ett skoningslöst sätt. 3-1 i matchen och nu är matchserien utjämnad till 1-1.

De gyllene riddarna kliver nu in i sin hemmaborg igen natten mot torsdag där man varit fruktansvärt energiska, påslagna och offensivt lagda stora delar av säsongen. T.ex. då man mötte San José Sharks nyligen i slutspelet där det blev riktigt målrika historier. På hemmais i den matchserien så slutade samtliga matcher med minst 7 mål. Bara det visar ju prov på att det ofta blir målrikt då Vegas äntrar sin hemmaplan. Dessutom så är ju Jets också ett fruktansvärt skickligt och starkt offensivt lag som fullkomligt sprutat in mål den här säsongen och även nu under slutspelet. Senast blev det en mer tillbakadragen drabbning så det bör komma en motreaktion här, det är i alla fall min känsla inför natten.

Vegas vill styra tempot på sin hemmaplan vilket man försökt och till stora delar lyckats med både under säsongen och nu under slutspelet. Defensiven är starkare i Vegas då Winnipeg släpper in mycket mål, men anfall är ju som bekant bästa försvar så det får Winnipeg rikta in sig på om man ska ha någon chans. Viktig match i matchserien och bägge lagen lär vilja kliva ut och ta tag i taktpinnen med detsamma inatt. Riktigt fint odds bjuds vi på och det oddset går inte blunda för!

Över 5.5 mål i matchen Vegas Golden Knights – Winnipeg Jets spelas hos betfinal till oddset 2.04.

Vegas Golden Knights:

Jonathan Marchessault noterades för två mål senast och var en riktig frontfigur. Hemmaplan och ett riktigt gott självförtroende sedan den oerhört stabila 3-1-segern som man inkasserade senast. Både ett offensivt och defensivt skickligt lag som fått ihop en lagkemi som ytterst få lag kan matcha i ligan. Sammanhållningen från samtliga spelare efter expansionsdraften gör definitivt mer än man tror för det mentala och en ”jag ska allt visa de som ratade mig”-känsla infinner sig hos de flesta i laget. Riktigt underskattat enligt mig. Tror det blir en William Karlsson-natt inatt där han kommer vara inblandad i väldigt mycket offensivt.

Winnipeg Jets:

Bör vara sjukt taggade och påslagna inför denna drabbning då Vegas gjorde det riktigt bra senast. De stängde ner detta Jets på ett imponerande sätt. Fick inte utdelning för mycket då Vegas skarpa defensiv briljerade. Dags för Laine & co att kliva fram här och måla och gå i bräschen för laget.

Inbördes möten:

Saker som talar FÖR respektive EMOT spelet:

✅ Bägge lagen har varit inblandade i många målrika tillställningar under säsongen och slutspelet.

✅ Vegas har nu hemmaplan, självförtroende och en offensiv energi som är märkbar framförallt på hemmaplan.

✅ 3 av 5 inbördes möten har gått över linan.

⚠ Winnipeg kan göra allt för att stänga ner Vegas anfallsförsök till en början och sakta jobba sig in i matchen.

Speltips: Vegas Golden Knights – Winnipeg Jets över 5.5 mål
Odds: 2.04
Liga: NHL
Spelstopp: Torsdag 17/5 kl. 03:00
Spelbolag: betfinal – 100% bonus upp till 1000kr

Stort lycka till vid rygg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.