Speltips: Finland – USA 15/5 (VM)

Här ser jag framemot ett möte där vi mest troligt kommer att få bevittna mycket mål. Vid lunchtid på tisdag så har vi en riktig toppmatch i Grupp B i Hockey-VM mellan Finland och USA där det mycket möjligt kommer avgöras vilket lag som hamnar på förstaplatsen inför det rådande slutspelet. Förväntningarna inför den sista gruppspelsmatchen för dessa två lag är höga och jag tror bägge lagen kommer gå hårt framåt här och det skulle i sin tur bädda för målrikt!

Matchen:

USA och Finland toppar grupp B med 16 respektive 13 poäng och är de lag som helt klart spelat den bästa hockeyn i gruppen. USA har bland annat slagit Kanada tidigare i gruppspelet och har nu alltså också möjligheten att slå självaste Finland som imponerat hittills. Faktum är att även Finland lyckats med bedriften att slå Kanada och inte vilken seger som helst, utan en riktig kross med 5-1! För att dagen efter torska mot tyskarna. Lite nivå-skillnad har det varit under hela VM på detta Finland, men här bör man vara heltaggat.

Kommer nog göra allt som står i deras makt för att få med sig dessa 3 poäng och möjligen ta klivet förbi USA på förstaplatsen och därmed skaffa sig en lättare väg att vandra i slutspelet. Ett USA som står på mäktiga 37-10 i målskillnad efter 6 omgångar och det snackar man inte bort bara så där! Enligt historiken lagen emellan ska det bli målsnålt, men med dessa rådande förutsättningar så lutar det åt en målrik drabbning. Ser framför mig en fartfylld match vid lunchtid på tisdagen där lagen byter chanser mellan varandra och jag tror inte att något av lagen kommer att gå in med en defensiv inställning till matchen.

Över 5.5 mål mellan Finland – USA spelas hos betfinal till oddset 1.90.

Finland:

Tänk om Winnipeg hade åkt ut ur Stanley Cup-slutspelet mot Nashville och man även skulle fått in Patrik Laine i sin VM-trupp. Tänkte det nyligen för mig själv. Helt galet, med tanke på att finnarna redan har ett så pass namnstarkt lag med fullt av stjärnor. Sebastian Aho och Teuvo Teräväinen har varit fullkomligt briljanta så här långt.

USA:

Ska man äntligen visa för hockeyvärlden att man är att räkna med i ett VM då slutspelet vankas? Blandar och ger ruskigt mycket i VM-sammanhang historiskt sett, men verkar nu ha hittat en otrolig kemi och ett mycket väl ihopspelat lag. Stjärnspetsen i Patrick Kane och Cam Atkinson sticker ut mest hittills!

Formen hos lagen:

Saker som talar FÖR respektive EMOT spelet:

✅ Med de rådande förutsättningarna så tror jag stenhårt på mycket mål här.

✅ Stjärnor som Kane, Atkinson, Aho och Teräväinen kan mycket väl bidra med ett mål vardera här.

✅ Bägge lagen har fantastisk målform i årets VM. USA 37 mål framåt och Finland 32!

⚠ Endast 3 av de 18 senaste inbördes mötena har gått över linan.

Speltips: Finland – USA över 5.5 mål
Odds: 1.90
Liga: VM
Spelstopp: Tisdag 15/5 kl. 12:15
Spelbolag: betfinal – 100% bonus upp till 1000kr

Stort lycka till vid rygg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.