Speltips: Danmark – Norge 11/5 (VM)

Ryssland hade gjort 3 mål efter 25 minuter spelade mot Tjeckien, men matchen slutade 3-3 där ryssarna förlorade på förlängning. Snacka om små och ytterst retfulla marginaler. Nu litar vi på att hemmanationen Danmark står för en ny bra insats under fredagseftermiddagen då man ställs mot Norge. Senast lyckades man ju vinna mot ett starkt Finland som varit bland det mest sevärda laget i VM så här långt. Danmark känns på gång.

Matchen:

Hemmanationen Danmark stod för en imponerande insats senast då man lyckades betvinga självaste Finland med 3-2 efter att ha avgjort med mindre än 2 minuter kvar av matchen. Starkt minst sagt med tanke på Finland’s framfart hittills under denna VM-turnering. Man stod emot väldigt bra hela matchen igenom och har VM’s kanske bästa målvakt i Frederik Andersen. Det intressanta här är att Norge, som man nu ställs mot, bara för några dagar sedan åkte på en ordentlig kyss och förlorade med hela 0-7 mot Finland. Ett lag som alltså Danmark vann mot senast. Rätt intressant fakta.

Inte för att det betyder att Danmark lätt kommer vinna mot Norge, men en tydlig fingervisning enligt mig om att Danmark i helhet som lag står upp på ett bättre sätt än vad Norge gör. Lägg till att danskarna dessutom har några vassa spelare med i detta VM. Såsom Frans Nielsen, Philip Larsen, Oliver Björkstrand, Nichlas Hardt m.fl. Tror att man fixar andra raka segern här under fredagseftermiddagen och jag drar till med ett handikapp-spel eftersom att oddset på den raka 1:an inte är alltför lockande.

Danmark -1.5 (vinna med minst två mål) spelas hos NordicBet till oddset 1.90.

Danmark:

Danmark inledde VM-turneringen med en 3-2-vinst över Tyskland efter förlängning. För att sedan följa upp det med 2 förväntade stortorskar mot USA (0-4) samt Kanada (1-7). Senast trodde man det skulle bli ytterligare en storförlust då glödheta Finland stod på andra sidan. Dock lyckades man som sagt slå VM’s succélag så här långt! Känns som om hemmanationen har en växel till att lägga in med tanke på att de ändå har fått med sig en del rätt vassa lirare i sitt lag till detta års VM på hemmaplan.

Norge:

Man har det ruggigt tungt, om än man höll emot hyfsat bra i matchen mot Kanada och ”bara” förlorade med 0-5. Ett steg i rätt riktning mot Finlands-matchen i alla fall. 2 förluster, 1 seger efter straffavgörande samt 1 förlust efter förlängning är facit så här långt för norskarna. Måste börja ta poäng snart för att man ska ha någon chans att ta sig vidare från gruppen, men här tror jag man får det tufft.

Formen hos lagen:

Saker som talar FÖR respektive EMOT spelet:

✅ Hemmanationen stod för en blytung seger senast mot Finland och känns på gång!

✅ Danmark har en del namnkunniga spelare i sin trupp som kan kliva fram här.

✅ Danmark har troligtvis VM’s bästa målvakt i Frederik Andersen.

⚠ Norge är i absolut poängnöd och lär göra allt för att få en så bra start som möjligt i matchen.

Speltips: Danmark -1.5
Odds: 1.90
Liga: Hockey-VM
Spelstopp: Fredag 11/5 kl. 16:15
Spelbolag: NordicBet – 100% bonus upp till 1000kr

Stort lycka till vid rygg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.