Speltips: Colorado – Tampa Bay 25/10 (NHL)

Inledningsvis kommer Colorado visa Tampa vart skåpet ska stå. Det kommer bli målkalas där Tampa kommer ta över matchbilden ju närmare 60 minuter vi kommer.

 

 

Matchen

Återigen vill jag tro på målkalas av högsta rang… Detta är två offensiva lag som skall tampas om toppen i tabellen när vi börjar närma oss slutet av inkörningsperioden. När man ser över hur det sett ut inledningsvis vill jag tro att jag har fått ett bra överodds. Colorado har betydligt högre % än vad Tampa har lyckats med när det kommer till att gå ut hårt i första perioden. Ni som har följt mig ett tag vet att förra säsongen gick vi hårt på att Washington inte skulle förlora första perioden och jag tycker mig se en liknande trend för underbara Colorado.

 

Colorado

Hemmais och publiken i ryggen! Det är ingen lätt motståndare man har framför sig, men med ett klart övertag statistiskt inledningsvis och en förstakedja som presterar utöver det vanliga så har jag svårt att se hur man skulle förlora första perioden. Nu är det visserligen statistiken plus den extremt effektiva Lande-trion är som får mig att tro att detta sitter mer än 1/2. Då har vi ett överodds i min mening. Skulle ge detta iallafall 3/4 att inte missa.

 

Tampa Bay

Ett bra lag som alltid är farliga och med i toppen. Dock har man inte varit lika vassa inledningsvis av matcherna utan man brukar avsluta starkare än sina motståndare. Detta kan även bli en faktor inatt då Colorado inte har så mycket mer än just sin förstakedja som självklart blir tröttare ju längre matchen skrider mot sitt slut. Att tampa vinner inatt, ja det finns absolut en stor chans på det… men inte att man skulle ta första perioden av Colorado.

 

Varför?

✅   Colorado är inledningsvis ett riktigt starkt lag. Tror inte det kommer hålla hela vägen till slutspelet med enbart 1 riktigt bra kedja. Men just nu går det hur bra som helst.

✅   Trötta spelare i Tampa behöver inkörning och uppvärmning i 20 minuter innan de kommer till sitt rätta jag.

✅   Colorados Varlamov ligger på över 95% räddningar, medan Tampa verkar söka efter vem som ska vara förstamålvakt i laget. Vasilevski är den som stått mest, men hade blyga 88% så fick stå över senast. Detta är hela matchen och inte enbart period 1 dock, men tycker siffrorna speglar en ganska bra bild av hur min uppfattning och analys om nattens match kommer utspela sig just inledningsvis.

 

Varför inte?

⚠   Tampa är ett farligt och riktigt bra lag med stabila kedjor rakt igenom. Det finns en anledning till att man ligger i toppen säsong ut och in.

 

  • Liga:  NHL 
  • Speltips:   Colorado vinna Period 1 (HANDIKAPP +0 = Pengarna tillbaka vid X) @ 1.94x
  • Spelstopp:   25/10 | 03:30
  • Bolag:   Nordicbet – 100% Bonus upp till 1000kr

Colorado

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.