Speltips: Colorado – Minnesota 5/10 (NHL)

Äntligen är den riktiga säsongen igång! Nu har vi två tok-offensiva lag, Colorado och Minnesota, inleda sin serie och jag ser inget annat än just målkalas.

Matchen

Två målrika lag ska få spela sin första match för säsongen, och detta kan bara sluta med målkalas om man frågar mig. Som sagt är de på tårna framåt och släpper lätt till det bakåt. Båda lagen har samma bekymmer och kör med att anfall är bästa försvar. Sedan om man ser till inbördes har det även där blivit sjukligt mycket mål.

Nu är det inledande matchen dessutom och alla vill börja med vinst och bra känsla. Att spela defensivt är inte att räkna med, och om man ser till pre-season har det även där varit målrikt. Dessutom har man spelat ÖVER de senaste 5 inbördes. 37 mål på 5 matcher har dessa lagen tillsammans mellan dem.

Med relativt orörda lag kommer detta bli en riktigt skön match att se. Kanske inte de roligaste lagen i min mening, men mål kommer det att bli. Jag personligen är väldigt nyfiken på om Colorado kommer få samma samspel som de hade förra året mellan Landeskog, MacKinnon, Rantanen… Detta kan bli lite av en nystart som får Colorado att gå som en raket, om dessa herrar kan prestera som de gjorde stundtals förra året.

 

Colorado

Man har spelat UNDER 1 match av de inledande i pre-season där man ändå spelade 6 matcher. Med Jost och Rantanen redan igång med målskyttet från pre-season, känns det som vi kommer få se något utöver det vanliga. Jag tvivlar på att Minnesota skulle kunna stänga Colorado, då offensiven verkligen finns här. Dessutom har jag svårt att se att Colorado skulle kunna hålla tätt bakåt.

 

Minnesota

Med 4 av 5 senaste matcherna pre-season på överspelet, känns det som man vill åt en revansch detta året. Nu har man dessutom lyckats få igång sina stjärnor som Granlund och Niederreiter. Jag vill återigen säga att både finnarna och ryssarna kommer bli farliga i poängligan i år. Kanske fel ställe att skriva det, men håll ett vakande öga överlag i serien på detta.

 

Varför?

✅   Båda lagen är extremt offensiva.

✅   Statistiken både inbördes och senaste spelade matcherna pekar på galet många mål.

✅   4 heta målskyttar som alla har fått göra mål pre-season redan så de har hittat nätet.

 

Varför inte?

⚠   Inledande matchen kan alltid vara lite skakig… Nu börjar det på allvar, och man kan vara övertaggade. Framförallt gäller det att målvakterna inte får igång ett storspel och spikar igen direkt.

 

  • Liga:  NHL 
  • Speltips:  ÖVER 5,5 @ 1,80x
  • Spelstopp:   5/10 | 03:00
  • Bolag:   Nordicbet – 100% Bonus upp till 1000kr

Colorado Minnesota ÖVER

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.