Toronto

Speltips: Boston – Toronto (1st round) 13/4

Med tre raka vinster beger vi oss in i slutspelet med vinden i ryggen. Detta är vad vi längtat efter hela året, att slutspelet ska dra igång. När bolagen sedan tycks ha missat statistiken helt och bedömer något helt annat än vad jag tycker är självklart, måste vi lägga in en slant och pröva lyckan. Hur Boston ska lyckas med att vända en dålig trend och vinna inatt mot Toronto ser jag inte som en möjlighet!

 

Matchen

Nattens drabbning mellan Boston och Toronto kommer ge en sjukt rolig match att se på. Bolagen sätter Boston som favoriter vilket jag inte alls förstår, med sina ynka två vinster de tio senaste inbördes. Kommer smälla på bra och målvaktsspelet kommer vara en avgörande faktor. Matchen i matchen blir Rask mot den danska väggen Frederik Andersen. Rask har en blyga 86% och 91% de två senaste matcherna i räddningsprocent medan Andersen legat på 94% och 95%. Så inför slutspelet har vi en starkaste kandidat i Torontos mål. Överlag har de samma procent men där Andersen spelat 12 matcher mer vilket också känns som en fördel i min mening. Kollar man på de två senaste säsongernas inbördes möten har Rask bara vunnit en ynka match av de fem han stått mot Toronto medan Andersen har fyra av fyra vinster förra säsongen och två av tre vinster denna säsongen. Avgör själv, men för mig känns det glasklart att matchen i matchen är i Torontos favör. Dock är detta en riktigt tuff match som kan sluta nästintill hur som helst. Men att leverera ett överodds där statistiken talar emot ”favoriten” känns ruggigt bra att testa.

 

Boston

Att dö av helt inför slutspelet och inte ta sina chanser till att vinna sin sida finner jag märkligt. Ville man möta ett Toronto som man har väldigt svårt för? Eller har man något emot New Jersey och ville undvika dem? Där har man ju fyra av fem inbördes så helt ombytta roller gentemot hur det ser ut idag… Jag förstår inte alls hur man tänkte, eller vad som hände. Jag är iallafall övertygad att det kommer bli tufft för Boston inatt efter dålig avslutning i grundserien och hur det ser ut inbördes lagen emellan.

 

Toronto

Här har vi ett av lagen som har chans att ”skrälla”. Fick en motståndare man smiskat upp på läktaren de senaste två säsongerna vilket är en mental stor fördel. Sedan har man ju Matthews och Nylander som storspelat och producerat riktigt bra framåt. Kan inte se att detta skulle avta, utan snarare att det finns en risk att det eskalerar och blir en show för dessa herrar medan Andersen spikar igen butiken bakåt. Hur som haver, så kommer detta bli en riktigt tung match!

 

 

Toronto ML

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.