Finland – Vitryssland

Finnarna gör premiär under Fredagseftermiddagen och då ställs man mot Vitryssland.

Finnarna kommer med en ovanligt svag trupp till detta VM och jag får väl säga att Sebastian Aho, Filppula och Rantanen blir de spelarna som ska få det att hända i första hand. I övrigt är det mycket spelare från KHL och finska ligan, vilket mot Vitryssland inte är jättedåligt. Men att man ska ta sig långt i turneringen har jag svårt att se.

Vi vet dock med finnarna att man allt som oftast är heta när det vankas stora mästerskap, så helt uträknade är man inte.

Vitryssland kommer med en trupp som domineras av spelare från KHL laget Minsk, och bara för att man spelar i KHL så ska man absolut inte överskattas. Jag tycker laget är väldigt begränsat och man får försöka att vinna så många matcher som möjligt, men att man ska ta poäng mot Finland, Kanada eller Tjeckien finns inte på kartan och man kommer att få kriga på mot de andra bottenlagen.

Kostitsyn x2 finns som vanligt med i truppen och ibland känns det som de måste vara uppåt 100 år. Jag förväntar mig att Lalande blir den som vaktar kassen i första hand, skulle bli sjukt förvånad annars. Han kommer få det svettigt om öronen i många matcher under VM.

Jag tycker Finland är det bättre laget, men att man skulle ösa på och göra överdrivet mycket mål tror jag inte. Jag har hittat ett intressant spel i 1-3 mål i varje period till 2.37 hos Williamhill och jag kliver in med 3u.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *