Speltips: Tampa Bay – Washington 14/5 (Game 2)

Natten mot måndag är det dags för match 2 i den tredje rundan mellan Tampa Bay Lightning och Washington Capitals. Ett Caps som fick en riktig smakstart senast då man vann första bortamötet med 4-2 efter en relativt enkel seger. Tror definitivt på en tuffare match nu men känslan är ändå att man fortsätter leverera framåt.

Matchen:

Matchserien mellan Tampa Bay Lightning och Washington Capitals var ruggigt oviss på förhand och är det ännu, men efter första mötet så vet jag vart jag ska lägga mina polletter inatt. Caps skapade utan tvekan mest målchanser, man hade den klart bästa defensiven också fortsätter man på sitt tråkiga men ack så effektiva och vinstgivande spelsätt. Tampa’s grymma offensiv fick inte den plats och utrymme som behövs för att leverera framåt utan poänggörarna stängdes ute och såg ut att avvärjas relativt enkelt ändå. Samtidigt levererar ju Washington framåt vilket gör att laget verkligen blir att räkna med här.

Givetvis kommer ju dock hemmalaget att göra allt för att ro åt sig denna match 2 och alltså sin andra raka hemmamatch, för att inte måsta åka till Washington med tunga 0-2 i matcher i ryggen. Tror dock att gästerna kommer att få in några puckar här med, trots Tampa’s förväntade offensiva anstormning. Tycker personligen att vändningen för Capitals kom efter att man förlorade de två matcherna mot Columbus Blue Jackets i första rundan. Sedan dess har man spelat på ett riktigt övertygande och vinstgivande sätt och man har dessutom varit dödligt effektiva framåt. Spelvärdet är helt klart på Washington här inatt med tanke på att man i stort sett var överlägsna i match 1. Dessutom har detta spelet suttit i 3 av de 4 senaste inbördes mötena.

Washington Capitals över 2.5 mål (inkl. förlängning) spelas hos NordicBet till oddset 1.86.

Tampa Bay Lightning:

Har verkligen en grym offensiv som levererat hela säsongen med stjärnor som Nikita Kucherov, Steven Stamkos m.fl, men i match 1 kom man inte alls upp i den nivån man klarar av. Washington gjorde det mesta rätt i positioneringen.

Washington Capitals:

Sedan de 2 förlusterna mot Columbus i första rundan så har laget verkligen fått igång sitt maskineri. Riktigt stabila bakåt och leveransen framåt går verkligen inte att klaga på. Stjärnor som Ovechkin och Kuznetsov har klivit fram och bidragit med mycket poäng samtidigt som lagets målvakt Braden Holtby varit helt fenomenal i kassen. Saknaden av sin stjärncenter Nicklas Bäckström de senaste matcherna har man knappt märkt av och jag trodde helt klart att det avbräcket skulle bli betydligt mer kännbart.

Inbördes möten:

Saker som talar FÖR respektive EMOT spelet:

Washington har gjort minst 3 mål i 3 av de 4 senaste inbördes mötena.

✅ Laget som helhet har lyft enormt de senaste veckorna.

✅ Stjärnor som Ovechkin och Kuznetsov har klivit fram rejält på sistone.

⚠ Tampa Bay kan kliva in oerhört defensivt till denna viktiga match om än det är ovanligt.

Speltips: Washington Capitals över 2.5 mål (inkl. förlängning)
Odds: 1.86
Liga: NHL
Spelstopp: Måndag 14/5 kl. 02:00
Spelbolag: NordicBet – 100% bonus upp till 1000kr

Stort lycka till vid rygg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.