Speltips: Vegas Golden Knights – Los Angeles Kings (14/4)

Överspelet i mötet mellan Tampa Bay Lightning och New Jersey Devils satt riktigt fint, så nu jobbar vi vidare! Tycker mig ha hittat en trolig vinnare i den andra åttondelsfinalen mellan Vegas Golden Knights och Los Angeles Kings som spelas inatt, efter att förutsättningarna inför matchen ändrats en del.

Vegas Golden Knights:

Första säsongen för expansionslaget Vegas Golden Knights och snacka om vilken succé det blivit! Kan inte tänka mig att dom redan från första säsongen hade som mål att nå slutspel, men absolut inte att sluta topp5 i ligan. Man har överträffat allt och alla och vilket spel man bjudit på under säsongen. Har verkligen fått ihop lagkemin och har fyra kedjor som tuggar på i byte efter byte. Det har burit frukt och nu är man fantastiskt nog i slutspel. Vegas är nu det expansionslag som tagit flest poäng i NHL i sin första säsong – genom tiderna. Otrolig bedrift.

Sedan att man har en spelare i William Karlsson i laget som stått för en smått sanslös utveckling från föregående säsong till denna. En kille som ifjol stod för 25 poäng i Columbus-tröjan har stått för en fantastisk utveckling i Vegas då han mäktat med hela 78 poäng, varav 43 mål denna säsong!

Vegas var under säsongen det 3:e bästa laget på både hemmaplan och bortaplan. Hemma i T-Mobile Arena fick publiken bevittna mycket mål från sitt lag. Inget lag tycker nog så här i efterhand att en bortamatch mot Vegas är en enkel uppgift, snarare tvärtom. 2-2 i matcher inbördes under säsongen mot Los Angeles Kings.

Los Angeles Kings:

Slutade på 12:e plats i ligan och var det näst bästa laget på bortaplan. Målskillnaden mot Vegas totalt under säsongen slutade 11-10 till Kings favör.

Har överlag gjort en fin säsong där man slutade med +35 i målskillnad. Har inför nattens andra möte mot Vegas åkt på ett otroligt tufft, tungt och betydelsefullt avbräck. Mer om det nedan i matchanalysen.

Matchen:

Förväntar mig en jämn drabbning likt i det första åttondelsmötet i förrgår, dock med lite andra förutsättningar inför den andra åttondelsfinalen. Första mötet slutade 1-0 till Vegas och man såg några tendenser till att Los Angeles Kings inte alltid riktigt hänger med. Det jag dock anser gör Vegas Golden Knights till favoriter inatt är att Kings backgigant och en utav ligans allra bästa backar, Drew Doughty, nu är avstängd en match efter tacklingen han senast delade ut på William Carrier. Tunga minuter som försvinner där då Doughty senast loggade hela 28(!) minuter på isen, ett blytungt avbräck såklart. Magkänslan säger att Vegas inatt går upp till en 2-0-ledning i matchserien inför en euforisk hemmapublik.

Vegas Golden Knights att vinna matchen på full tid spelas hos 10Bet till oddset 2.15.

Speltips: Vegas Golden Knights FT
Odds: 2.15
Liga: NHL
Spelstopp: Lördag 14/4 kl. 04:00
Spelbolag: 10Bet – 100% bonus upp till 2000kr

Stort lycka till vid rygg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.