Speltips: Winnipeg Jets – Minnesota Wild (12/4)

Äntligen säger jag bara! Bästa tiden på året är nu här då Stanley Cup-slutspelet ska inledas efter 82 omgångars ordinarie säsong i NHL. Bara till att bänka sig och njuta. Har hittat ett högintressant spel i första åttondelsmötet mellan Winnipeg Jets och Minnesota Wild.

Winnipeg Jets:

Winnipeg Jets har stått för en helt magnifik säsong. Man slutade på en andraplats i Western Conference efter Nashville. Man har år efter år utvecklat sitt spel och sitt lag till en högre nivå och nu har man ett riktigt slagkraftigt lag som kan ställa till med stora problem för motståndarna. Kan gå riktigt långt denna säsong.

Jets har varit helt enastående på sin hemmaplan under säsongen och kan stoltsera med raden 32-7-2. Man stod totalt för 277 mål framåt under säsongen och bara Tampa Bay Lightning var vassare på den fronten. Lagets storstjärna Patrik Laine har målmässigt haft en briljant säsong med sina 44 mål gjorda. Endast 5 ifrån Ovechkin som gick och vann hela skytteligan med sina 49 kassar.

Minnesota Wild:

Här har vi också ett lag som gjort en fin säsong då man hamnade på en fjärdeplats i Western Conference, 13 poäng efter Winnipeg. Ett tungt besked har skakat om Minnesota en hel del den senaste tiden. Försvarsgiganten Ryan Suter kommer att missa hela slutspelet på grund av skada. Såklart ett blytungt avbräck och en oerhört tung smäll för laget då man nu tvingas vara utan sin allra bästa back då allvaret väl börjar.

Minnesota är även dom ett målrikt lag och har många målrika bataljer bakom sig den här säsongen. Den som stuckit ut mest målmässigt och som verkar ha fått en nytändning är ju utan tvekan Eric Staal som med sina 42 mål gjorde sin bästa säsong sedan säsongen 2005/2006.

Matchen:

Winnipeg Jets ställs alltså mot Minnesota Wild i åttondelsfinalen och jag tror att vi kommer att få se en väldigt rafflande förstamatch dessa lag emellan. Winnipeg brukar allt som oftast komma ut stenhårt på sin hemmaplan och den filosofin lär man nog försöka vidhålla sig kvar vid.

3 av 4 inbördes möten har Winnipeg vunnit den här säsongen och i 2 av de 4 mötena har vi fått bevittna minst 6 mål. Brukar oftast vara en öppen och fartfylld ishockey då dessa lag möts och jag tror inte att denna drabbning blir ett undantag. Backgiganten Ryan Suter’s frånvaro styrker dessutom överspelet än mer.

Har en god känsla av att Winnipeg kommer att vinna första mötet och att vi kommer att få se minst 6 mål totalt i matchen. Gissar att matchen slutar antingen 4-2 till Winnipeg eller 3-3 och Winnipeg-seger i overtime.

Över 5.5 mål i matchen hos betfinal till oddset 1.88.

Speltips: Över 5.5 mål mellan Winnipeg-Minnesota
Odds: 1.88
Liga: NHL
Spelstopp: Torsdag 12/4 kl. 01:00
Spelbolag: betfinal – 100% bonus upp till 1000kr

Stort lycka till vid rygg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.